keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Vanhoja Kotiliesiä

Tuli tuossa selailtua vanhoja syyskuisia Kotiliesiä vuosilta 1954-1964.


Niitä on mielenkiintoista selailla ja lukea todetakseen, ettei ole juuri maailma muuttunut tai onpa maailma muuttunut!

Lehdet pursusivat jos jonkinmoista ihonhoito-, pyykinpesu-, pankki-, ruoka- ja vaatemainoksia. Tyyliin: "Muistakaa ihoanne tänä iltana!", "Kaikkein puhtainta hänelle...ja Teille elämänne helpoin pyykki!", "Toiveenne tosiksi - säästäminen tavaksi.", " Riisi kaunista hyvää juhlaruokaa arkenakin", "Tämän hetken toivesukka" näin muutama mainittakoon...

Se kuitenkin erityisesti miellytti silmää, että naiset olivat tavattoman kauniita ja huoliteltuja.

 
 
 
---
 
 
Oli kaavoja ja ohjeita, "Aina muodikas kirjekuorilaukku" ja siihen teko-ohjeet.
 
 
 
Sillon jo oltiin sitä mieltä, että ruoka on liian kallista. Paljastaa juttu "Mikä tekee ruoan kalliiksi?" 
 
 
 
Ja mietittiin kannattaako einesruokaa ostaa?
 
 
 
Pohdittiin "Mitä suomalainen nainen toivoo asunnoltaan?" 
 
 
 
Todettiin, että "olkaa hyvä, kiitoksia ja anteeksi ovat tavattoman vaikeita sanoja meille suomalaisille."
 
 
 
Sanottiin totuus. :)
 
 
Neuvottiin, miten pidetään kodintyöt järjestyksessä.
 
---
 
Mutta parhain oli ehdottomasti tämä:
 
 
Tässä teille siis muutamia ohjeita:
 
"Kello lyö yksitoista. Miehenne haukottelee kuuluvasti, venyttelee ja sanoo: Niinpä niin aamun virkku, illan torkku... ja kuvittelee, että se hänen talonsa pidättää. Teistä se taas on toivottaman typerää, koska hän on sanonut tämän joka ainut ilta koko avioliittonne ajan. Mutta älkää lausuko sitä ääneen. Useimmat aviomiehet ovat aivan tavattoman ihastuneita itse lausumiinsa typeryyksiin."
 
"Hän laulaa kylvyssään kammottavasti nuotin vierestä. Teistä se kuulostaa hirveältä, mutta hänestä se on suurta opperaa. Teidän on kestettävä - hän ei voi sille mitään. Kun miehen vartalo koskettaa vettä, hänen äänijäänteensä alkavat toimia. Yksinkertainen luonnon laki."
 
"Olette vilustunut ja miehenne sanoo "Voi raukkaa" (aina samalla tavoin). Mutta kun hän on vilustunut, maailmanloppu on käsillä. Hän tarvitsee kuumemittarin, lisää pieluksia, kuumaa juotavaa ja kellon vuoteensa viereen. Muistakaa, että kun mies on sairas, tauti on aina vakavaa. "
 
"Hänellä on lasikuvun alla täytetty kala ja kehyksissä haalistunut valokuva sotakavereistaan. Nämä aarteet hän haluaa olohuoneeseen. Teidän mielestänne ne sopisivat paremmin ullakolle. Yrittäkää päästä sovitteluratkaisuun. Kotinne on yhtä hyvin hänen kuin teidän."
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti